Zelfbruiner voor mannen: Alle tips en trucs

0

Zelfbruiner voor mannen? Die trend zet door. Zelfbruiner aanbrengen bij mannen is niet perse anders, dan bij vrouwen. Maar we snappen dat je daar als man vragen over hebt als je een fake tan kleurtje wilt aanbrengen op je huid. Want bij mannen speelt vooral beharing een rol.

Haar = Barrière?
Een misvatting is echter dat de langere haren, die niet vaak geschoren worden (zoals op de borst, buik en benen) de zelfbruiner ‘tegenhouden’ Alsof het dan niet tot je huid door kan dringen. Dit is een fabeltje. Wat we wel aanraden, is het gebruik van een tanning mitt: een speciale handschoen waarmee je in alle rust en met veel nauwkeurigheid, de zelfbruiner op je huid kunt aanbrengen. Daarbij kun je ook goed bij de delen van je lijf die je met een spray minder goed kunt raken. Een spray moet altijd met een bepaalde afstand en snelheid gehanteerd worden: dat moet altijd constant zijn, en met evenveel afstand. Dat is lastig bij je rug en de achterkant van je benen, bijvoorbeeld!

Vandaar, onze tip aan mannen: gebruik als zelfbruiner een mousse met tanning handschoen. Je kunt deze mousse ook op je gezicht aanbrengen, met dezelfde handschoen.

Tips ervoor & erna
Dan nog een reden om voor het aanbrengen van de zelfbruiner, te scheren: het scheren ‘stript’ de zelfbruiner van je huid. Dus zo kort mogelijk ervoor scheren, maar niet korter dan 12 uur voordat je met de zelfbruiner aan de slag gaat. Maar let op: de strip op je scheermesje, die bedoeld is om je huid te hydrateren, weerhoudt de zelfbruiner ervan om in te trekken. Probeer dus na het scheren, kort en koel te douchen, zonder daarbij zeep of douchegel te gebruiken. Zo ben je optimaal voorbereid. Zorg ervoor dat je huid en de ruimte waarin je de zelfbruiner gaat gebruiken, helemaal droog zijn. Water is, zeker in de eerste uren, de vijand van zelfbruiner. Zodra je huid vochtig wordt, of als je je handen wast nadat je zelfbruiner hebt gebruikt, kan het uitlopen. Na de eerste douche, het liefst na minstens 8 uur, kun je dit loslaten.

Kies een subtiele kleur. Ga niet over the top: dat garandeert een natuurlijk resultaat

Water is de vijand
Bij het handen wassen na het gebruik van zelfbruiner: zorg ervoor dat je je natte handen en armen naar beneden houdt, voordat je ze afdroogt. Zo voorkom je dat de druppels een spoortje maken over je arm die je net met veel zorg bruin hebt gemaakt.

Ook mannen moeten scrubben van tevoren voor een optimaal resultaat! Dit haalt de dode huidcellen weg, waardoor de zelfbruiner beter in kan trekken. Dat betekent dat de zelfbruiner veel langer blijft zitten, dan als je het scrubben nalaat.

We adviseren dus een tanning mousse. In de webshop van Spray Tan Essentials zijn deze zowel van Fresh Indulgence, als van St Tropez beschikbaar!

Share.

Comments are closed.